Tuve Residence
St. Paul, Minnesota

 

The Tuve Residence had a detached single garage with a long driveway. The steep slope hampered access to the home and made the task of maintaining the yard challenging. Interaction with neighbors was difficult as the porch was located far from the street. Inside the house there was insufficient kitchen and family room space and the appearance at the back of the house was unattractive.

 

The single garage was replaced with an attached double garage and a short driveway. Creating a deck on the roof of the garage allows easy interaction with neighbors near the sidewalk allows easy interaction with neighbors. Use of retaining walls and terraced steps makes the slopes more gentle to negotiate and easier to maintain. A new kitchen and family room was added at the back of the house, along with terracing of the backyard to create sitting and gardening areas.

Architect:

Charles Levin Architects

 

Structural Engineer:

KOMW Inc.

 

Kitchen Designer:

PAPPAS Kitchen + Bath Design

 

Landscape Architect:

Close Landscape Architects

  

Contractor:

The Transformed Tree Inc.

  

2300

Milwaukee

Avenue

Minneapolis

Minnesota

55404-3150

Tel  612.729.5333

Cell 612.940.3758

chuck@clevin.com